BEHANDLINGER

Slidte tænder

Nu om dage bevarer folk i Danmark heldigvis deres egne tænder længere, hvilket jo er godt nyt. Imidlertid er der også mange, som må se deres tænder blive slidte og korte, hvilket der kan være mange årsager til bl.a. tænderskæren, spisevaner eller almensygdomme. Tænderskæren kan forårsage svært slid på tænderne og være årsag til spændingshovedpine og smerter i tyggemuskler og kæbeled.

 

Årsager til slid på tænderne

Dog er der mange, som i løbet af livet slider på tænderne, så de bliver korte, hvilket der kan være mange årsager til, her i blandt:

  • Skæren af tænder
  • Spisevaner
  • Almensygdom

 

Tandskæren kan forårsage spændingshovedpine og smerter i tyggemuskler og kæbeled, grundet det svære slid på tænderne og muskulaturen. Derudover kan de slidte tænder blive kuldefølsomme og forårsage skade på tandnerven.

 

Behandling af slid på tænderne

Det er vigtigt at finde frem til årsagen til tandsliddet, så tilstanden kan behandles korrekt. Ofte kan problemet klares med minimal behandling i form af en bideskinne, men det kan indimellem være nødvendigt at genopbygge tænderne, så de får deres oprindelige facon. Herved er det muligt at sikre, at du kan tygge ordentligt igen. Genopbygningen vil ofte være plastfyldninger, og behandling med porcelænsfacader vil være nødvendigt i mere omfattende tilfælde.

Et meget slidt tandsæt kan være meget udfordrende at genopbygge, så det er vigtigt at tandlægen holder godt øje med tænderne løbende, for at se om der er tegn til slidskader. Hos Nørager Tandklinik har alle tandlæger gennemgået omfattende kurser i, hvordan man bedst muligt genopbygger slidte tænder.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:45
Tirsdag
07:30 - 15:00
Onsdag
07:30 - 16:00
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 13:30

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset