BEHANDLINGER

Porcelænsfacader

Tandfacader er et tyndt stykke porcelæn, som tandlægen placerer ovenpå de misfarvede, knækkede eller skæve tænder. Det er på denne måde muligt at gøre et smil mere harmonisk. Det findes to løsninger af tandfacader:

  • Facader: Her dækkes forsiden af tanden
  • Kroner: Dækning af hele tanden

Dette kan gøre tænder lysere og faconen kan gøres anderledes og mere harmonisk. Materialet kan nogle gange komme direkte på tanden, som den er, andre gange skal tanden slibes 1-2 mm ned. Vores tandlæge sliber aldrig mere end nødvendigt.

Hvis det ikke er muligt at bygge tanden op med plast, laves en krone. Her anbefales en krone, hvis der er for lidt tandsubstans tilbage. Det kan også være at tanden er revnet og er svag f.eks. hos en rodbehandlet tand. En krone består typisk af tandfarvet porcelæn, som tilpasses dig og fremstilles, så tanden efter behandling ligner en naturlig tand. Det vil typisk ikke være muligt at se forskel på tanden med kronen og de andre tænder i tandrækken. Kronen er uden tvivl en meget smuk og virkelig stærk løsning, som holder i mange år.

 

Læs mere om vores forskellige behandlinger og ring til os hvis du har spørgsmål.

 

Sådan laver vi en krone eller facade

Normalt sliber tandlægen 1-2 mm af tanden hele vejen rundt om den, hvorefter der tages et aftryk af tanden. Aftrykket sendes til vores tandtekniker, der fremstiller facaden eller kronen, som til sidst sættes fast af tandlægen. Behandlingen kræver mindst typisk to besøg. I perioden mellem de to besøg fremstilles en midlertidig tand ligeledes i et tandfarvet materiale.

 

En tandbro kan også være løsningen

Har du mistet en eller flere tænder kan en tandbro være en løsning for dig. Læs mere om tandbro her.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:45
Tirsdag
07:30 - 15:00
Onsdag
07:30 - 16:00
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 13:30

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset