ATTRAKTIVT SMIL

Kosmetiske behandlinger

Flere og flere går i dag meget op i deres udseende og får lavet indgreb på kroppen for at blive smukkere. Det gælder også tænderne. Hvor man tidligere kun behandlede tandsygdomme, foretages der i dag indgreb på ellers raske tænder for at gøre dem pænere. Tænderne er vigtige elementer i ansigtets helhed, og nogle mener, at et attraktivt smil kan føre til større selvværd. 

 

Hvad får folk lavet af kosmetiske indgreb?

Mange ønsker at få det hvide smil, som vi dagligt møder i reklamer og på film. Tandfacader er et tyndt stykke porcelæn, som placeres ovenpå misfarvede, knækkede eller skæve tænder. Flere får desuden i dag bleget deres tænder. Ved begge metoder er det muligt at gøre smilet mere harmonisk. Både tandfacader (hvor forsiden af tanden dækkes) og tandkroner (hvor hele tanden dækkes) kan gøre tænderne lysere og give en anden mere harmonisk facon på tænderne.

 

Hvad er en tand krone?

En krone laves for dig, hvor det ikke længere er muligt at bygge en defekt tand op med plast. En krone anbefales til dig der har for lidt substans i tandet tilbage, eller din tand er revnet og svag efter for eksempel rodbehandling. En krone består i dag typisk af tandfarvet porcelæn, der tilpasses dig, og fremstilles, så tanden efter behandlingen ligner din naturlige tand. Typisk vil der ikke kunne ses forskel på tanden med krone på og de andre tænder. Kronen er en stærk og smuk løsning, som vil holde i mange år.

 

Sådan laves en tand facade eller krone

Både ved krone og facade behandling sliber tandlægen tanden 1-2 mm ned hele vejen rundt om den, hvor der foretages aftryk af tanden. Dette sendes til tandteknikeren, som fremstiller facaden eller kronen, som til sidst sættes fast af tandlægen.

Behandlingen kræver typisk to besøg, hvor der mellem besøgene fremstilles en midlertidig tand i et tandfarvet materiale tilpasset dig.

Har du mistet en eller flere tænder kan denne/disse i nogle tilfælde erstattes af en tandbro. En bro fremstilles på samme måde som en krone, nemlig ved at de involverede tænder slibes til, så der kan tages et aftryk. Aftrykket sendes på samme måde som ved kronen til vores tandtekniker, som fremstilles i tandfarvet keramik. Vores tandlæge sætter broen fast med en tynd plastcement, for at den hurtigt skal føles som en naturlig tand.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:45
Tirsdag
07:30 - 15:00
Onsdag
07:30 - 16:00
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 13:30

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset